A 2020-as érettségi, és ami mögötte van…

Sportolóink közül is többen érettségiznek az idén. Mint köztudott, nem szokványos az idei vizsgázás. Erről, és egyébről is kérdeztük két hölgy labdarúgónkat.

Nem szokványos módon telt az érettségire való felkészülés hajrája. Hogy éltétek ezt meg?

Posta Adél: Nagyon nehéz volt, hogy nem láthattuk az osztályt, a tanárokat. Nehezebb volt otthon tanulni, mint iskolai környezetben. Volt olyan tantárgy, amiből nem ismételtük még végig a tételeket, ez sem könnyített a helyzeten, sőt… Annak viszont örülök, hogy végül jó szájízzel fejezhettük be az érettségit.

Veres Réka: Nehéz volt így a négy év után az, hogy nem lehettünk együtt az iskola végén az osztálytársainkkal, és a tanárainkkal. Az igaz, hogy küldték a leckéket, tételeket, de ez mégsem olyan volt, mintha ott lehettünk volna fizikailag is az iskolapadban.

Mire számítottatok az érettségik előtt, és mit kaptatok?

Posta Adél: A kialakult helyzet miatt nem igazán tudtuk, hogy mire számíthatunk. Nem tudtuk, hogy könnyebb lesz-e a feladatsor, mint általában, vagy sem, sőt abban sem lehettünk biztosak, hogy milyen formán tartják meg az idei érettségiket. De összességében nem volt túl nehéz szerintem.

Veres Réka: Nem tudtam én sem, hogy mire számítsak. Talán még a vizsgák előtt két héttel is tele voltunk bizonytalansággal. Legjobb tudásom szerint készültem, és talán így utólag könnyűnek nevezném a 2020-as érettségit.

Melyik tantárgytól féltetek leginkább?

Posta Adél: A történelemtől és az angoltól féltem nagyon. Ezekre talán többet is készültem, és valószínűleg ennek is köszönhetően jól is sikerültek.

Veres Réka: Én a történelemtől és a matematikától féltem leginkább. Nekem ezek mennek nehezebben, de úgy érzem, hogy jól megírtam ezeket is.

Egy kicsit tekintsünk a jövőbe. Hogyan tovább az érettségi után?

Posta Adél: A Vegyipariba járok Debrecenbe. Maradok technikumon a suliban. Majd ezután még egy külön szakosodásra is szeretnék maradni.

Veres Réka: Személyi edző képzésre fogok járni most nyártól. Szeptembertől pedig még egy kétéves képzést el szeretnék majd végezni.

Vizsgázóinknak is az élet minden területén a legjobbakat kívánjuk a Balmazújvárosi Football Club nevében!