A csapat, a feladat adott…

Lajos Ferenccel, a megye I-es csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk tervekről, célokról, közeli és távoli jövőről.

Felkészülési időszak: edzések, mérkőzések. Hogy látja a kialakulóban lévő együttest?

Vannak idősebb és fiatalabb játékosok, az tehát jól látszik, hogy egy vegyes társaságról beszélünk. Ez nem csak a korban mutatkozik meg, hanem a játéktudásban és az erőnlétben is. Nincs könnyű dolgunk, de a feladat ettől lesz még nemesebb, még izgalmasabb.

Mi a feladat elsősorban? Sok legyen a balmazújvárosi a keretben, a fiatal labdarúgókból legyen sok, vagy jöjjön minél jobb eredmény?

Egyik sem zárja ki egymást! Egy ütőképes, szerethető csapatot szeretnénk kialakítani, összerakni. Az eredmények is fontosak, a fiatalok is, az abszolút hazai játékosok is, össze fogunk gyúrni a stábbal egy mindent körülölelő együttest. Azt fontosnak tartom kiemelni, hogy nincs a játékosoknak havi fix fizetésük, a futball és a város szeretetéért vannak itt a labdarúgók. Több megye I-es csapatnál van juttatás, nálunk most előbb eredmények kellenek. Ott kell lennünk az első hatban.

Három felkészülési mérkőzésünk is volt; hogy látta ezeket?

Teljesen nulláról építkezünk, tudja mindenki, hogy mi zajlott a futball körül Újvároson az elmúlt hónapokban. Ennek ellenére is már vannak biztató jelek. Természetesen játékban van még mit fejlődni, de három hete vagyunk együtt mindössze, ráadásul folyamatosan formálódik még a keret. A győzelmek azonban biztosan jó előjelek, és fontosak.

Szombaton már Hajdúhadházon vizitálunk kupameccsen. Mit vár az összecsapástól?

Egyszerűen kezdem: a továbbjutás a cél, a győzelemmel leszek csak teljesen elégedett! Fontos lenne, hogy győzzünk, hiszen csak akkor juthatunk tovább, valamint egy új társaságról van szó, s tudjuk, hogy egy gőzelemnek összekovácsoló ereje is van, ebből a szempontból is fontos lenne tehát a holnapi siker. Nem a játék lesz a lényeg ezúttal, hanem az, hogy nyerjünk. Átvettük a taktikát, minden fontos dolgot tudnak a játékosok.

Személy szerint önnek mi a legfőbb motivációja most?

Hét éve vagyok a klubnál. Hullámvasútból volt bőven, most újra az a cél, hogy alulról építkezve a tetőre érjünk fel. Új csapatból kell kihozni a legtöbbet, na éppen ezért (is) vállaltam el, nagy feladat, de nem szoktam ezekből kihátrálni.

P.I.