Az év egyik legszebb napja van – Anyák napja

A Balmazújvárosi Football Club nevében itt a honlapon két játékosunk, és a szakmai stáb két tagja révén köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat.

Halmi Petrának, az U-19-es női csapatunk középpályásának a következő gondolatok jutnak eszébe, ha az édesanyjára gondol: “Mit jelent nekem a szó, Anya? Egy személyben szülő, barát, lelkitárs. Köszönhetem neki az életem, hogy felnevelt, óvta lépteim, s még most is fogja a kezeimet.”

Ferenczi József, U-19-es fiú csapatunk kapusa pedig e szavakkal gondol édesanyjára: “Nagyon sok mindent köszönhetek Édesanyámnak. Első és legfontosabb dolog, hogy világra hozott, és miatta vagyok, aki vagyok. Nagyon sokat segített eddigi életem során. Sok boldog, örömteli pillanatot adott. A támogatása pedig nagyon sokat jelent számomra. Nem is tudom, hogy képes vagyok-e mindezt viszonozni neki.”

Lajos Ferenc (szakmai igazgató, az U-17-es fiú csapatunk edzője) egy verssel köszönti az édesanyákat:

Az én anyám

Az én anyám csendes, nyugodt, szelíden szerető, jó anya,
amelyből – tudom – sok százezernyi él és szeret,
félt, dédelget, s aggódva felnevel,
egy-egy lányt, fiút, úgy, ahogy
anyám teszi, ahogy ő nevel,
szelíd mosollyal, kedvesen.

Az én anyám aggódva figyel,
ha úgy látja más vagyok, ha valami bánt,
vagy csak úgy, elmerengve éppen hallgatok.
Félt, mint minden más anya,
de bölcs mosollyal hagyja csak
megérni bennem minden titkomat.

Az én anyám mégis más, mint a többi százezer!
Az enyém szebb talán, vagy éppen kedvesebb?
Az enyém jobban rám figyel, többet elvisel,
szemében csillogóbb a fény, ha rám nevet,
és úgy, ahogy az én anyám szeret,
úgy senki, senki nem szeret!

Végül, de nem utolsó sorban, ifj. Murák László technikai vezetőnk is elmondta, hogy mit jelent számára édesanyja: “Anya, apa, tehát a szülők nekem egy külön fogalom. Alapesetben nem tennék különbséget , de ha már anyák napja , akkor mégiscsak “muszáj”. Nem akarok prédikálni, mert minden család más és más, de ha arra gondolok, hogy én mit kaptam eddig az életemben az édesanyámtól, akkor mindenkit arra kell kérjek, hogy mindörökké tisztelje azt, aki mindig ott van: ha baj van, még ha előtte csintalankodsz is; aki mindig mindent megbocsát, akármit is vétkezz; akivel az aktuális problémáid, kérdéseid bármikor meg tudod vitatni, még ha neki rossz napja is volt; aki mindig, minden esetben tanácsokkal lát el ahhoz, hogy a legjobb legyél az élet minden területén; s aki élete végéig azon lesz, hogy neked adja amije van, mert más nem számít, csak Te, a gyermeke!! Az anyák tehát csodálatosak, nélkülözhetetlenek, becsüljük őket!”

A hivatalos Facebook oldalunkon, valamint az Instagram oldalunkon pedig egyik legkisebb korosztályunk 13 labdarúgója köszönti verssel, videóban az édesanyákat, nagymamákat!

A Balmazújvárosi Football Club labdarúgói, vezetősége, szakmai stábja, és minden munkatársa nevében számos, hosszú, boldog éveket kívánunk minden édesanyának, és nagymamának, és ezúton is köszönünk mindent!