Bozsik-évzárót rendeztünk vasárnap a Balmazújvárosi Edzőközpontban, U-10-es és U-11-es korosztályoknak.

Napsütésben futballozhattak egy jót újra a gyerekek Balmazújvárosban, s egyben le is zártuk a Régiós “B” kiemelt Bozsik-torna őszi programjait. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Palaticzky Szabolcs régiós szakmai vezető, Makay Robin Debrecenből, Pausz Béla Nyíregyházáról, de Cigánd polgármestere is, Oláh Krisztián.

A résztvevő csapatok:

– Balmazújvárosi FC
– Várda Labdarúgó Akadémia
– Sajóvölgye FS
– Eger SE
– Gyöngyösi AK
– Jászberényi FC

Ebben a korosztályban az eredmények másodlagosak, a lényeg, hogy a gyermekek élvezzék a futballt, a játék öröme kerüljön előtérbe. A legügyesebbek ezúttal is oklevelet és csokoládét kaptak. A csokiból természetesen minden résztvevőnek jutott ismét.

Palánki István interjúja a DVTK régió szakmai vezetőjével

“Hatalkalmas torna méltó lezárása volt ez. Örülök, hogy az ősszel is ennyi játéklehetőséget tudtunk biztosítani itt a Régiós “B” kiemelt tornákon az azonos képességű gyerekeknek, hogy maximálisan fejlődjenek. A szakmai minőség kicsit alacsonyabb, mint az elmúlt években, ettől függetlenül minden csapatban látni értékes gyermekeket. Az ő egyéni fejlődésüket pedig a jövőben is folyamatosan biztosítani kell! Célunk: egy életen át a futball berkein belül tartani a megfelelő szintű játékosokat. Már ezekben a korosztályokban is van bőven tehetséges játékos, az ő fejlődésüket pedig nem szabad megtörni, ez lehet egy jövőbeni perspektíva.” – mondta el évzáró gondolatait Palaticzky Szabolcs.

Az esemény lezárásaként Lajos Ferenc, a Balmazújvárosi FC utánpótlás szakágvezetője megköszönte az edzők, szülők munkáját, mindenkori támogatását, s arra hívta fel a figyelmet, hogy télen is focizzanak minél többet a gyermekek!

Folytatás pedig 2020-ban!