Részleges indulás…

Az MLSZ hétfői döntése alapján nem folytatódnak az utánpótlás bajnokságok. Klubunknál azonban a mai nappal, vagyis kedden elkezdődnek az edzések.

Nem osztanak érmeket, nem hirdetnek végeredményt, nincsenek feljutók, nincsenek kiesők, lezárult a 2019/2020-as szezon az utánpótlás bajnokságokban. Így döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn este.

A szövetség annak érdekében hozta meg ezt a döntést, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet. Így a férfi U19, U17 és U16 bajnokságok 2020/21-es versenyrendszerét a záró táblázaton elfoglalt helyezések alapján alakítják ki.

A Balmazújvárosi Football Club labdarúgóinak azonban a megfelelő körülmények között elkezdődnek a mai napon (kedden) az edzések. Az edzések időpontjáról, körülményeiről, feltételeiről folyamatosan tájékoztatnak mindenkit a szakmai stáb tagjai.

“Sportemberekként, fájdalmas és egyben szomorú hír, hogy véget érnek az utánpótlás bajnokságok, de tudomásul kell vennünk, az ember életében az egészség ugyanis mindennél előrébb való. A futball csapatsport, a mi klubunknál ráadásul úgy a lányoknál, mint a fiúknál nem csak csapattársak a gyerekek, hanem barátok is. A koronavírus-járvány vele járója sajnos, hogy ezek a baráti társaságok megbomlottak, nem lehettek együtt az elmúlt időszakban, nem edzhettek együtt labdarúgóink, csak egyéni képzésekben. Kaptuk a hírt hétfőn, hogy ugyan a bajnokságok, illetve a Bozsik-tornák és fesztiválok nem folytatódhatnak, azonban az edzések elkezdődhetnek. Mi ehhez alkalmazkodva a következő két hónapban megteremtjük sportolóink számára a lehetőséget (természetesen az adott szabályokat, előírásokat betartva), hogy csapatként tudjanak edzeni.” – fogalmazott a kialakult helyzettel kapcsolatban Lajos Ferenc, a BFC szakmai igazgatója. “A jövővel kapcsolatban minden bizonytalan, hiszen a szakemberek sem tudják biztosra, hogy mikor ér véget a járvány, de bízunk a legjobbakban.” – vélekedett a jövőről Lajos Ferenc.

Egy biztos: az edzések tehát elkezdődnek nálunk. A honlapon pedig mindig friss hírekkel jelentkezünk, illetve szakmai stábunk napra készen tájékoztat mindenkit a fejleményekről!