Sikeresen zárult a Sportiskolai osztályunk alkalmassági felvételi edzés napja

Mint köztudott a BFC és a Veres Péter Gimnázium és Szakképző iskola együttműködésének eredményeként a 2016/17-es tanévben Sportiskolai osztályt indít a 2000, 2001-es születésű (U-17) labdarúgó játékosok részére.

A tavasz folyamán megtartott (március) két sikeres kiválasztó edzés nap után, illetve májusban lezárult az iskolai jelentkezés a sportolók felvételi ponthatáraik alapján a maximális létszám majdnem végleges. A jelenlegi Sportiskolai osztályunkból, mint egy 22 főt labdarúgó tesz ki. A balmazújvárosi fiatal labdarúgók 9 fő mellett, határon túli testvérvárosainkból 3 fő Érmihályfalváról, 1 fő Érkeserűről, 1 fő Técsőről, valamint a környező kistérségi vonzáskörzetünk csapataiból kerültek ide. Többek között Püspökladányból, Egyekről, Hortobágyról, Hajdúszoboszlóról, Hajdúböszörményből és Nyíradonyból érkeztek tehetséges játékosok.

2016.06.13-án hétfőn tartottunk ennek a játékoskeretnek egy közös edzést, amelyen labdás és labda nélküli sportágspecifikus szintfelmérést végeztünk.

A rossz időjárás ellenére nagy intenzitással és elszántsággal végezték a játékosok a Szabó János, Lajos Ferenc és Nagy Lajos által vezetett gyakorlatokat a műfüves pályánkon. Majd ezt követően hasonló fegyelmezettséggel hajtották végre a tornateremben a funkcionális mozgásminta vizsgálatokat Koroknai Dávid Testnevelő-Edző Egyetemi hallgató vezényletével. Az iskolai beiskoláztatásról, a diákszálló nyújtotta lehetőségekről teljes körű tájékoztatót tartott egyesületünk Berettyán Sándor illetve Csonka-Kis Pál jelenlétével.

A jól sikerült komplex edzésnapunkat egy közös fotózással zártuk.