Strandlabdarúgó Országos Döntő Telkiben

2016.06.29-én hajnali 04:00-kor indult a Balmazújváros Alközpont U-13-as (2003,2004) válogatottja Telkibe az Országos Döntőre, ahol az ország 8 legjobb Alközpontja mérte össze a Strandlabdarúgó bajnoki címért az erejét. Balmazújváros Alközponti válogatottja a Balmazújváros és a Hajdúszoboszló körzet 13 gyerekeiből állt.

Az Alközpontunk egy héttel korábban 2016.06.23-án Hajdúböszörményben harcolta ki az első helyet, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye benevezett Alközpontjaival szemben Országos Döntőbe jutott.

Országos szinten 66 Alközpont vett részt a strandlabdarúgó U-13-as bajnokságban ahol a 8-as döntőbe a következő sorrend alakult ki:

  1. Siófok
  2. Kiskunhalas
  3. Balmazújváros
  4. Pápa
  5. Monor
  6. Gyöngyös
  7. Sopron
  8. Gyirmót

A két 4-es csoportba sorolás után Balmazújváros a későbbi győztes Siófok mögött 2. helyen végzett megelőzve a strandlabdarúgó specialista Gyöngyöst és a Gyirmót csapatait. A csoportok azonos helyezettjei játszottak az első helyért, harmadik helyért, ötödik helyért, hetedik helyért. Mivel mi másodikok voltunk a csoportunkba ezért egyenesen a bronzmeccset játszottuk a másik csoport másodikával, Pápával.

A végig kiélezett küzdelemben a Pápa ellen a 3 x 8 perces játékidőben 5 : 5-ös végeredmény született, ahol büntetőkkel Balmazújváros csapata győzött 3 : 2 arányban. A Torna legjobb játékosa Somogyi Sándor Balmazújváros Alközpontból került ki, aki a Hajdúszoboszlói SE igazolt labdarúgója. A csapatot Kunné Szabó Edit és Lajos Ferenc irányították. A csapattal küldöttségi vezetőként Csapó Lajos Hajdú-Bihar Megyei Koordinátor vett részt. A bronzérem óriási siker mind a térségnek, mind Balmazújváros utánpótlásának. A gyerekek találkozhattak Bernd Storck magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával. 

A torna színvonalas körülmények között zajlott le, minden gyerek bronzérmet és egy-egy logóval ellátott pólót kapott, illetve megismerték a Magyar válogatott impozáns Telki edzőcentrumát.

Nyilatkozta Lajos Ferenc az eseményről.