Tisztelet a hősöknek – Március 15.

“Jegyezzétek föl és el ne felejtsétek, a magyar nemzet szabadsága e naptól kezdődik!” – mondta Jókai Mór, Petőfi Sándor kortársa és barátja.

A márciusi ifjak voltak azok, akik megtettek mindent azért, amit szeretnek, ami az övék. És vajon mi? A mai fiatalok így vagyunk ezzel? Megteszünk mindent azért, amit vagy akit szeretünk? Példaként kellene, hogy szolgáljanak számunkra Petőfiék! Mi vagyunk azok, akik tudunk tenni ma is a hazáért, rajtunk is múlhatnak a dolgok. A mai nap, ezen ünnep üzenete szerintem leginkább az, hogy tevékenyen kell részt venni a mindennapi életben és nem a panaszra kell alapoznunk mindent, sőt semmit! Ha 1848-ban a viszontagságos időkben össze tudott fogni a magyar nemzet, ma is össze kellene fogni; nem mellesleg ismét egy viszontagságos helyzetről szól minden.

Ma is kellenek Petőfik, Jókaik, Széchenyik, és még hosszasan sorolhatnánk a neveket, csapatban lehet ugyanis igazán nagyot alkotni. “Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” – gróf Széchenyi István. Szükségünk van egymás támogatására, hiszen együtt bármire képesek lehetünk!

“Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”