Újpest FC és az Újbuda FC által szervezett Labdarúgó Torna U-15

NAGY LAJOS EDZŐ ÉRTÉKELÉSE:

A hétvégén Budapesten vettünk részt egy nemzetközi teremtornán, az Újbuda FC rendezésében, a 2004-es korosztállyal. A tornán szereplő 15 csapatot 3×5-ös csoportokba sorsolták. Csoportmérkőzéseinken a következő eredményeket értük el:

BFC OFS-Újpest FC              1-1

BFC OFS-Újbuda Kék           10-0

BFC OFS-Mészöly FS Kék    4-1

BFC OFS-FTC Fehér             2-2

Az utolsó csoportmérkőzésünkön már érződött a fáradtság a csapaton, ez főleg koncentráció hiányában és pontatlanságban látszódott meg legjobban. Túl sok területet adtunk a nálunk egy évvel fiatalabb együttesnek, amit ők jól kihasználtak, így csoportunkban a 2. helyen végeztünk az Újpest mögött. Örvendetes volt, hogy a szombati mérkőzéseinken mind a 14 játékosunk játszott, legalább három mérkőzésen. Sajnos, szombaton estére többen betegek lettek, rosszul érezték magukat, és Szabó Balázs még másnap sem tudott ezért játszani.

A vasárnapi első mérkőzésünkön 2-0-ra legyőztük a BVSC együttesét, de a játékban kevesebbet nyújtottuk, mint ahogy vártam volna. A legjobb négy közé jutásért a Gyirmóttal játszottunk, és 2-1-es vereséget szenvedtünk. Szoros mérkőzésen két, pontrúgást követő kapott góllal vesztettünk.

Egy rangos tornán vettünk részt, ahol találkoztunk egy első osztályú U14-es csapattal (FTC), illetve három U15-ös másod osztályban bajnokságot vezető csapattal (Újbuda, Újpest, Gyirmót), és nem vallottunk szégyent, sőt néha szemre tetszetősen és eredményesen is játszottunk. A torna két napja alatt 6 mérkőzésen 3 győzelem, 2 döntetlen és egy vereség volt a mérlegünk, sajnos utóbbit az egyenes kiesési szakaszban.

Gratulálok a Csapatnak a tornán nyújtott teljesítményhez, és külön köszönöm a sportemberekhez méltó viselkedést és hozzáállást, melyet az egész hétvége folyamán tapasztaltam.