Újra edzésben

Mint arról be is számoltunk: korosztályaink a múlt héten elkezdték az edzéseket, visszatérhettek a gyerekek a csapataikhoz.

Nagy Mátét és tanítványait is csak a következő szezonban láthatjuk versenyben

Nagy Mátét, az U-12-es együttesünk trénerét kérdeztük a visszatéréssel, a közelmúlttal, s a közeljövővel kapcsolatban.

“Az elején elég furcsa volt, de utána szépen hozzászoktam” – gondolt vissza a karantén-időszakra edzőnk

Arról is beszélt, hogy a gyerekek ebben a bizonyos “Maradj otthon!”-időszakban sem maradtak edzés, és figyelem nélkül egyesületünknél. “Online felületen voltak edzések Facebook Live videó és a Zoom programmal heti háromszor. Ezek nagy segítséget jelentettek, hogy a gyerekekkel ilyen formában is tudtuk tartani a kapcsolatot és az edzéseket. Ezen kívül heti három alkalommal futóprogramot végeztek és volt napi felsőtest-erősítő programjuk is.”

Nyilván sokakban, jogosan felmerült az is, hogy milyen állapotban tértek vissza labdarúgóink egy ilyen szokatlan és nehéz helyzet után. “Meglepetésre elég jó állapotban tértek vissza, de persze azért látszódik a sok kihagyás”– mondta el U-12-es csapatunk fiatal edzője.

A visszatérés után pedig elkezdődtek az edzések, de természetesen a megfelelő egészségügyi kritériumoknak megfelelően.“Kicsit nehézkesebb így megtartani a tréningeket, de megoldható olyan jellegű gyakorlatokkal, ahol kevesebb a kontakt”– felelte azzal kapcsolatban Nagy Máté, hogy mennyire nehézkes minden szabályt betartva edzést vezényelni.

#HajráÚjváros #csakegyütt